Tangotangent

Te învață cum să ai încredere în tine și corpul tău!

Cursuri de tango argentinian pentru adulți

Dans social / petreceri

Fiecare adult care trece pe la noi învață să danseze social tango argentinian, cu partener(ă)

Cursuri inițiere/avansat

Chiar dacă nu ai mai dansat vreodată, cu experiența și metodele noastre vom reuși

Stagii pentru spectacole

Cu cei mai buni și talentați cursanți facem spectacole pentru scene naționale și internaționale.

Cursuri pentru miri

Creem coregrafii de tango cu tine, te învățăm, iar dansatul la nunta ta devine o plăcere pentru toți.

Ce ți se întămplă când dansezi tango?…

“O oră în care, vrând-nevrând, sunt prezentă în corp, Aici și Acum. O oră în care învăț despre inteligența corpului, învăț să am încredere în corp, despre comunicare la nivel subtil, despre atenție, conectare și intenție. O oră în care, în sfârsit, las mentalul deoparte, dau gândurilor o pauză.”

Ana-Maria

Terapeut, Consilier și Formator

“Incetul cu incetul, am inceput sa ne dam seama ca tango este un flux de energie care trece de la unul la celalalt, repetat, in ambele sensuri. Tango este o apa curgatoare circulara. El izvoraste din ultimul acord si se varsa in primul sunet. Se implineste in primul pas si se iveste in ultima miscare.”

Erik T.

Inginer proiectant

“Dansul curge modulat de ritmul nostru, de impulsurile noastre.  Dansând, învăț să prețuiesc această însufletire, această libertate și interacțiune în același timp, între doi oameni care nu-și aparțin unul altuia, dar caută să se cunoască unul pe celalalt. În câteva clipe exersez generozitatea, îngăduința, acceptarea opțiunilor celuilalt.”

Manuela M.

Artist si Profesor de Arte Plastice

ALEGE un ABONAMENT 
(programul cursurilor pe www.tangotangent.ro)

Tango Principiantes 2

Două luni de curs / o persoană
Ron350
 • abonament două luni
 • acces la lecții de grup
 • programare pe loc
 • instructori de grup
 • 24 de sedinte / două luni

Tango Juntos 1

O luna de curs / un cuplu
Ron350
 • abonament prima lună
 • acces la lecții de grup o lună
 • programare pe loc
 • instructori de grup
 • 12 de sedinte într-o o lună

Tango Juntos 2

Două luni de curs / un cuplu
Ron650
 • abonament două luni
 • acces lecții de grup două luni
 • programare pe loc
 • instructori de grup
 • 24 de sedinte / două luni

Răspundem la întrebări

De ce să aleg tango argentinian?
Tangoul argentinian te învață să-ți pui în valoare corpul și să comunici prin îmbrățișare cu orice partener de dans (cunoscut sau necunoscut).

Înveți să dansezi armonios, să te miști organic în cuplu, să îți descoperi trupul în mișcare, să faci liniște în minte, să te centrezi și să fii prezent(ă) aici și acum. Dezvoltă atenția, empatia, încrederea în sine și este cel mai elegant și romantic dans de cuplu. Odată învățat poți să-l dansezi cu ORICE partener, pe orice fel de muzică ritmată (nu neapărat, tango)

Cum fac dacă n-a(m) mai dansat vreodată?
Cursurile pe care le veți face cadou sunt exclusiv de inițiere, adică pentru adulți care n-au mai dansat niciodată. Instructorii noștri sunt experimentați (predau de ani buni tango) și au răbdare cu toată lumea, indiferent de nivel.

Toți cursanții sunt la început și învață prin exerciții simple, primele mișcări, primii pași și toate celelalte aspecte care duc la o învățare ușoară și relaxată a dansului. Multe persoane CRED că au două picioare stângi, realitatea în sala de curs se dovedește a fi alta; putem învâța pe oricine să danseze.

Pot veni și fără partener?
Da, desigur, puteți veni și fără partener. Majoritatea cursanților vin fără partener. Chiar dacă veniți cu partener nu veți dansa doar cu el(ea). Perechile de dans le formăm la curs și le schimbăm la fiecare două dansuri (melodii). Așa că, poți veni cu orice prieten/prietenă/coleg/colegă cu care te simți confortabil(ă).

Metoda de învățare Tangotangent presupune schimbarea permanentă a partenerilor de tango. Urmarea a studiilor și observațiilor făcute în timpul celor 12 ani de experiență neîntreruptă de predare a tangoului la adulți am costatat că învățarea se produce mai repede dacă schimbăm partenerii.

În căt timp pot învăța să dansez?
Durata de învățare depinde de cât de mult vă doriți asta, precum și de o serie de alți factori:

 1. de perioada de timp pe care o alocați studiului (lecții și practica)
 2. de compatibilitatea cu instructorii și de abilitățile acestora de a vă ghida în învățare.
 3. de abilitățile proprii de lucru “minte și corp”, de tonus, de atenție etc.
 4. de energia, inspirația și plăcerea cu care vă dedicați studiului.

Am întălnit persoane (talentate și dedicate) care au început să se miște binișor după un curs de inițiere (24 de sedințe în două luni) – unde înveți noțiunile de bază din tango. Avem cursanți care au început să danseze bine după cursul de intermediari (72 de sedințe în 6 luni de curs unde studiază deja noțiuni de tehnică si finețe). 

Avem împătimiți de tango care sunt deja confortabili să danseze oricăt și oriunde (chiar și în public) și își perfecționează dansul în continuare (de la 1 an de cursuri în sus). Și desigur există dansatorii foarte buni pe care-i puteți întălni la milongi, în spectacole sau ca instructori de tango (peste 5 ani de tango)

Când și unde sunt cursurile de grup?
Cursurile de inițiere în tango încep o dată pe lună după programul anunțat pe www.tangotangent.ro.

Opțiunile de program sunt: lunea și miercurea sau marțea și joia, de la 19.00 la 20.30 sau de la 20.30 la 22.00.

Locația cursurilor este: Tangotangent, Bd. Pache Protopopescu 43A, 021406, sector 2, București (zona Foisorul de Foc – Popa Nan – vezi harta)

Cum se desfășoară o lecție privată? (Tango Secret)
Lecțiile private (Tango Secret) sunt ședințe de dans (lecții) pe care beneficiarul voucherului le face direct cu un instructor dedicat de tango. Programările se fac direct cu acesta, de comun acord în ceea ce privește ziua și ora de desfășurare. Lecțiile se pot face în orice locație potrivită dansului, chiar și la domiciliul posesorului de voucher (în acest caz, cu acoperirea costurilor de deplasare ale instructorului).
Ce studiem la cursul de inițiere an tango? (Tango Simpatico sau Tango Freedom)
Cursurile de tango organizate de Tangotangent se desfășoară după o programă bine definită, care este afișată public și poate fi consultată la studioul nostru de dans. Această programă este concepută ca rod al experienței de 12 ani de predare neîntreruptă a tangoului în România și în străinătate (La universitățile din Edinburgh și Oxford).

Cursul de inițiere îi învață pe adulți o serie de concepte și noțiuni necesare dezvoltării unui dans organic, confortabil și personal cum ar fi:

 1. Sincronizare; condus și urmat – conexiune în cuplu;
 2. Condus și urmat; traspie; structuri simple proiecția pasului (extensie); ideea de circularitate in generarea de mișcare;
 3. Îmbrățișare; mers pe exterior; baza improvizației introducerea pozițiilor structurale; notiuni de improvizatie;
 4. Codul de mers; structura de ocho codul clasic de deplasare în tango;
 5. Crossuri și aperturi; introducere în ideea de direcție de rotație;
 6. Bazele improvizației; combinații vocabularul de improvizație; exerciții controlate de improvizație; extinderea exercițiilor;
 7. Ritmică și muzicalitate de bază în tango, vals-tango și milonga.
Ce trebuie să știi despre tango la început.
Contrar părerii generale, orice adult sănatos (apt fizic) poate învăța tango. V-o spunem noi care, în decurs de 12 ani, am învățat mai multe mii de români și străini să danseze. Tangoul este un dans de improvizație, în care poți CREA liber și te poți exprima cum dorești (după ce i-ai învățat principiile de bază și ai făcut suficientă practică).

E nevoie să fii atent și să te concentrezi la cursuri, dat tocmai asta te relaxează și de “rupe” de problemele cotidiene de viață, familie, servici. La lecțiile de tango vei avea parte de relaxare, îmbrățișare, prieteni noi, multă voie bună dar tangoul si implică și mișcare, voință, disciplină și atenție. Pentru a face cunoștință cu noțiunile de bază sunt necesare parcurgerea a două luni de cursuri de grup. Cu lecții private, timpul necesar scade la jumătate.

Ce recomandări are Tangotangent?
Tangotangent este prima școală de tango din România și care predă tango neîntrerupt de la înființare – ianuarie 2006.

Am învățat mii de români să danseze și aceștia nu contenesc să ne recomande prietenilor, colegilor și amicilor lor.

Tangotangent împreună cu Răzvan Mazilu si Monica Petrică au creat si jucat – în toată țara și-n străinătate – spectacolul “Un Tango mas” la Teatrul Odeon. Întreabă un prieten de el 🙂

Avem mai multe cupluri de profesori pe care-i instruim periodic, atât intern cât și cu maeștri invitati din Buenos Aires (Argentina).

Am fost invitați și am predat tango la prestigioasele universități – University of Oxford (England) și University of Edinburgh (Scotland).

Am imprementat programe de cursuri si teambuilding prin tango pentru corporatii: AVON, Anchor Group, InBEV, ING Bank, IKEA, Libra Bank, P&G, PwC etc.

Predăm tango cu plăcere, din pasiune și o să te molipsim cu entuziasmul și bucuria cu care dansăm improvizat.

Share This